Militaristes mata a un scola de polisia en Pacistan

A la min 59 stajiores e gardores ia es matada cuando militaristes ia ataca un scola de polisia en la site Quetta en Pacistan.

Tre militaristes, portante jacetas de bomba umana, ia entra a la scola en la tarda de lundi, saisinte ostajes.

Un opera major de securia ia dura tra alga oras, e tota la atacores ia es matada.

No grupo ia dise ce lo ia esecuta la ataca, ma Quetta ia esperia atacas simil par separadistes e militaristes islamiste en anios resente.

On ia sorti sentos de stajiores de la Scola de Polisia de Balotxistan en cuando soldatos ia ariva per forsa la militaristes a via. A la min tre esplodes ia es oiada a la loca.

La scola de polisia es abitada par sentos de stajiores, e multe de los ci ia mori ia es matada en la esplodes.

La segue esata de avenis es ancora nonclar, ma fusilis ia es intercambiada de tempo a tempo entre la atacores e la securiores tra alga oras. On ia reporta ance un situa de ostaje.

Plu ca 100 persones, xef stajiores, ia es ferida.

La armada e la Corpo de Frontera paramilitar ia partisipa en la contraopera militar, cual ia fini aora.

Du de la militaristes ia mori pos detona sua jacetas, e un ia es matada par soldatos.

Ofisiores ia culpa un partito de la grupo militariste Lashkar-e-Jhangvi, disente ce la atacores “es en comunica con ativistes en Afganistan”.

Quetta es la capital de la provinse Balotxistan, cual batalia no sola militaristes islamiste ma ance un rebela. Atacas violente aveni comun.

Plu temprana en la dia, du duanores ia es matada par fusil e un otra ia es grave ferida en Surab, a sude de Quetta. E en agosto, 88 persones en Quetta ia mori en atacas de bomba contra un ospital e avocatos.

La militaria pacistani ia fa operas militar contra combatosas en areas tribal volatil prosima a la frontera afgani.